További kedvenc idézeteim...

Szintén unokatesómtól kaptam ezt a filmet is. Még könnyes a szemem, ezért kicsit nehézkes írni. Megint bajban vagyok a szavakkal, mert egyik sem illik arra amit érzek, amit ez a film kihozott belőlem. Ez egy mestermű. Szomorú film, nagyon szomorú, de annyira jó hogy nem fáj a szomorúság. Mindenképp nézzétek meg, de tényleg!
Egy Európa és Amerika közt ingázó hajó egyik útja végén találnak egy csecsemőt a zongorán. Ez a fiú a hajón nevelkedik fel, és az egész életét a hajón éli le. Az ő történetét meséli el a film.

Nálam 10/10         (csak mert nem akarok 10nél nagyobb számot ideírni)
Imdb:   http://www.imdb.com/title/tt0120731/    (7,9)

It's just awesome!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://frenksztg.blog.hu/api/trackback/id/tr652655989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MrGerison 2011.02.13. 05:01:25

Film kicsit le van egyszerűsítve, de gondolj bele, hogy az ürge mennyi rossztól el van zárva. Ezekről a rossz hatásokról, amik minket érnek az életben, soha az életében nem tudott, sőt egyszerűen nem tapasztalta....

Érdekesen oldották meg amikor a jazz feltalálójával párbajozott: egyszerűen fogalma se volt arról mi az a párbaj... Nem tudta ezt az eseményt hogy kezelje le.

Egy igazi, tehetséges zenész ilyen... Nem kell neki hajón születnie, nem kell neki egy elzárt helyen élni, ő kitudja zárni az életéből az összes negatívumot. Letud szarni mindent... Egy a fontos, a zene, de úgy hogy ne a közönségnek szóljon a zenéje, hanem a zenész magának zenéljen, mert azzal sokkal jobban szórakoztatja a közönséget.

Ebben a filmben tipikusan stimmel az amit leírtam, mikor a ment az esti mulatás és hirtelen átcsapott a zongorista egy olyan műfajban ami neki közel állt a szívéhez... Mi történt? A publikum azonnal táncra perdült, de nem úgy ahogy szokott... Gátlástalanul, hogy jól érezze magát.

Későbbiekben kifejetem még néhány gondolatomat a filmmel kapcsolatban...

Kérlek az Éli könyve című filmről is tegyél bejegyzést, beszélgessünk arról is!!!
süti beállítások módosítása