További kedvenc idézeteim...

I am legend

2011.02.13. 19:17

Ez a film a világpusztító vírusos filmek családjába tartozik. Ez talán az eddigi legjobb ilyen film amit láttam. Nem egy biológiai fegyver, nem egy földönkívüli vírus, hanem egy ember által alkotott dologról van szó ami egyébként a rák ellenszerének indult. Erről a részről nem írok többet, nem akarok mindent elárulni. Egy főszereplőnk van, és belevágunk a dolgok közepébe. Elég szokatlan autós üldözéssel nyit a film amit a későbbiek fényében nem is értek. Aztán hogy megértsük a világpusztulást visszaemlékezünk apránként mindig csak egy részletet kapunk az előzményekből, de végül összeáll a kép. Szerintem szánt szándékkal jellemzik rosszul a lényeket, pontosabban jellemzi a főszereplőnk, hogy aztán mi levonhassuk a következtetést a hibájából. Egész érdekes vége van a filmnek. Tesznek róla hogy ne legyen über Happy End, de azért mégsem szomorú.
Van itt még valami, amit én laikus észrevettem. Mintha a film legfőbb mondanivalója kapcsolatban lenne azzal a néhány perccel amikor a főszereplő lányáról, illetve névadójáról beszélnek. Szerintem érdemes belegondolni ebbe a lehetőségbe is. Hogy ajánlom-e? Naná

Nálam 10/9
Imdb:   http://www.imdb.com/title/tt0480249/             (7,1)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://frenksztg.blog.hu/api/trackback/id/tr282658692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZooLeee 2011.02.13. 21:16:25

De a kutyát miért kellett?? :[

Krezga 2011.02.14. 11:55:09

Mert az emberek jobban sajnálják, ha egy kedvencet látnak meghalni, mint egy embert^^
süti beállítások módosítása